SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eastcoast Cheerleaders
Trygghet Respekt Utveckling Gemenskap

Fonder & Bidrag


ECC Aktivitetsfond
 
Eastcoast Cheerleaders vill vara en förening för alla och vill inte att ekonomiska skäl ska vara ett hinder för att delta i verksamheten. Detta är grunden till att föreningen instiftat en aktivitetsfond, där aktiva (över 18 år) eller vårdnadshavare (om den aktive är under 18 år) kan ansöka om bidrag till terminsavgiften. I första hand ska möjlighet till delbetalning undersökas. Ansökan om bidrag kan göras med maximalt 75% av terminsavgiften. Ansökan kan också göras för andra utgifter såsom tävlingsresor om terminsavgiften är betald av den aktiva/dess vårdnadshavare. 

 

Syftet med fonden är att möjliggöra för aktiva att utöva en idrott. Det innebär att bidrag från aktivitetsfonden endast kan beviljas för aktiva som är aktiva i ett lag. Bidrag beviljas inte för att möjliggöra för aktiva att vara aktiva i två lag.

Det är du som vårdnadshavare som blir beviljat bidraget vilket då innefattar en sänkt terminsavgift/andra utgifter, så har du flera barn i föreningen så gäller bidraget för alla barnen. Procenten på bidraget för respektive barn kan dock vara olika stort.

Hur många som kan beviljas bidrag baseras på hur många som söker varje termin samt hur mycket medel det finns i fonden. Styrelsen tar många aspekter i aktning vid beslut bland annat om personen har fått bidraget tidigare, hur många år den aktive har varit i föreningen, föreningsengagemang mm.

Ansökan görs terminsvis. Det betyder att om du har fått en ansökan beviljad är det inte säkert att du får det nästkommande termin. Stödet vänder sig främst till de som tillfälligt inte kan betala på grund av olika omständigheter med andra ord inte ett stöd som ges termin efter termin under flera år. Vi vill kunna hjälpa så många som möjligt men även våra resurser är begränsade.

För att vi ska kunna hantera ansökningarna på bästa sätt utifrån våra medel har vi två ansökningsperioder för terminsavgifterna:

Hösten – 15 september
Våren – 15 februari

Ansökningar gällande tävlingsresa eller andra aktiviteter behandlas fortlöpande under hela säsongen men vi ber er skicka en ansökan i så god tid som möjligt så vi kan fördela våra medel.

  
Ansökan görs genom att mejla en kort beskrivning din situation till styrelsen. Ansökans innehåll samt namnen på de som ansöker kommer endast att delas mellan styrelsemedlemmar samt anställda.  
När ansökningstiden för terminsavgiften har passerat fattar styrelsen beslut om bidrag och du får svar på mejl om du har fått ansökningen beviljad eller inte samt hur många procent.
Mejl: styrelsen@eastcoastcheerleaders.se

Då vi har väldigt begränsade medel ber vi dig i första hand söka bidrag från följande organisationer, speciellt om du tidigare har blivit beviljad bidrag från föreningen: 

 

Majblomman 

Majblomman delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktiviteter eller en jacka. Hur många barn som kan få hjälp beror på hur många majblommor som sålts.
Sök ekonomiskt stöd – Majblomman 

 

Föreningen FVO 

Föreningen FVO är en ideell förening som ger råd och hjälp till personer som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Du kan söka fondmedel till exempelvis barns aktiviteter eller andra behov, tandvård, glasögon, rekreation eller tillfälligt bidrag till löpande utgifter.

 

Global Grant 

Söktjänst med ett stort antal fonder där du kan söka gratis med hjälp av lånekort från biblioteket.
Stipendium och bidrag - Sök och lär dig mer på Global Grant 

 
Följ oss på sociala medier
Samarbeten