SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eastcoast Cheerleaders
Trygghet Respekt Utveckling Gemenskap

Antidoping

 

Till föräldrar, coacher och aktiva

 

Regler och Föreskrifter
Som medlem i vår förening omfattas du av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och dopingregler. Dessa grundar sig i WADA:s (World Anti Doping Agency) som är det globala regelverk som gäller inom idrotten.
Du är själv ytterst ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som går att läsa om på www.antidoping.se.

 

Vår antidopingplan
I vår antidopingplan kan du läsa mer om hur vi arbetar för att förebygga doping i vår verksamhet och hur vi bemöter akuta situationer. Skickas på mail vid förfrågan skicka mail till styrelsen@eastcoastcheerleaders.se

 

Lär dig om vad som gäller
Du är själv ansvarig som förälder, coach eller aktiv att känna till och följa dopingreglerna.
Du lär dig vad som gäller om du genomför e-utbildningen ”Ren Vinnare”.
Som coach får du betalt av föreningen om du går utbildningen.

 

För aktiva och föräldrar

 

Tar du dopningsklassade läkemedel?
Det är viktigt att kolla upp om ditt läkemedel är dopningsklassat, du har ansvaret för det. Det gör du enklast genom att söka efter det i Röd-Gröna listan som är ett bra hjälpmedel som Antidoping Sverige tagit fram och som grundar sig på WADA:s lista över dopningsklassade substanser. Båda listorna finns på antidoping.se och röd-gröna listan finns här: https://rodgronalistan.antidoping.se/index.asp

 

Behöver du söka medicinsk dispens?
Är ditt läkemedel doping klassat och det inte finns några tillåtna alternativ, kan du behöva söka medicinsk dispens i Sverige eller internationellt beroende på vilken nivå̊ du idrottar på̊. Ta reda på vad som gäller för just dig på antidoping.se.

 

Dopingkontroll
Som medlem i vår förening kan du bli utvald till dopingkontroll. För att du ska veta hur en dopingkontroll går till och dina rättigheter och skyldigheter så rekommenderar vi filmen ”Dopingkontroll” som finns på antidoping.se. Där finns även en folder med samma namn, som delas ut till alla som gör en dopingkontroll för första gången.

 

Kosttillskott
RF avråder från användning av kosttillskott, mer än på rent medicinska grunder. Många preparat på marknaden är otillräckligt kontrollerade och kan innehålla dopingklassade substanser trots att det inte står på innehållsförteckningen. Eftersom du är ytterst ansvarig för vad du stoppar i dig, så sker allt bruk av kosttillskott på egen risk.
Läs mer om vad Antidoping Sverige skriver om kosttillskott på antidoping.se.

 

Vår antidopingplan
I vår antidopingplan kan du läsa mer om hur vi arbetar för att förebygga doping i vår verksamhet och hur vi bemöter akuta situationer.

Läs vår antidopingplan här 

 

 

Lär dig om vad som gäller
Du är själv ansvarig som förälder eller aktiv att känna till och följa dopingreglerna.
Du lär dig vad som gäller om du genomför e-utbildningen ”Ren Vinnare”.
Som coach får du betalt av föreningen om du går utbildningen.

 

Antidoping Sverige på Facebook
Uppdatera dig genom att gilla och följ Antidoping Sverige på Facebook.

Mer information på www.renvinnare.se

 

 

 
Följ oss på sociala medier
Samarbeten