SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eastcoast Cheerleaders
Cheerleading

Barnensidrott - ett aktivt arbete i vår förening
2021-04-11 17:07

Stockholms idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm har lanserat #barnensidrott – och precis som det låter så sätter vi barnets idrottande i fokus.
Bakgrunden till lanseringen av #barnensidrott grundar sig i att idrottsrörelsen i sitt idéprogram ”Idrotten Vill” gemensamt har bestämt att all barn- och ungdomsverksamhet ska utgå ifrån ett barnrättsperspektiv och följa FN:s barnkonvention.

Men det är kanske inte alltid självklart vad det betyder i praktiken. Därför har Riksidrottsförbundet (RF) arbetat fram nya anvisningar för barn- och ungdomsidrott. De är meningen att hjälpa och stötta föreningar och enskilda ledare att forma verksamheten utifrån ett barnrättsperspektiv.

Ett barnrättsperspektiv innebär att med respekt för barnets åsikter alltid ha dess bästa, det vill säga dess välmående, hälsa och positiva utveckling, för ögonen.

 

Läs mer om Barnensidrott 

 
Följ oss på sociala medier
Samarbeten