KLÄDER

Varje lag kommer överrens med eventuella lagkläder, organiseras via lagföräldrar och coacher.

SKOR

Alla tävlingslag ska ha riktiga cheerskor.
Det är inte obligatorsikt för träningslagen att ha cheerskor, det går bra med vanliga gymnastikskor, men även aktiva i träningslagen får naturligtvis gärna använda cheerskor, bra att träningslagen har cheerskor då de aktiva kan flyttas upp till tävlingslag.

Nedan finns lite information om olika typer av skor som vi haft erfarenhet av i föreningen. Men det går bra att beställa även helt andra märken, vi har inget krav på specifikt märke eller modell.
Viktigt är dock att de är för inomhusbruk!
Cheerskor säljs inte i butiker i Sverige, så vill man köpa skor av andra märken än Nfinity kan man beställa dessa via internet. Tänk på att det kan tillkomma tull och moms om man beställer från ett land utanför EU (dvs främst USA). Det finns dock även europeiska sidor man kan beställa från, där det enbart tillkommer frakt.

Skor av märket Nfinity kan man köpa via Cheerlife. De har butik inne på Fatburs Kvarngata 15 på Södermalm i Stockholm. Se utbud och beställ online på deras hemsida se HÄR.

Nfinity
Väldigt populärt märke bland cheerleaders i Sverige, skorna är väldigt flexibla.

Vengeance
Den sko de flesta av våra aktiva använder. En mycket lätt och smidig sko, är så nära en barfotakänsla man kan komma med skor. Har dock lite sämre stötdämp, och är därför mindre lämpliga om man har problem med knän. Är väldigt små i stolekarna, mindre än Evolution, man bör normalt gå upp en halv storlek från vanlig storlek.

Evolution
Också en lätt sko, som är lite stabilare än Vengeance. Är också ganska små i storlekarna.

Defiance
Ska vara lättare än Evolution men inte lika lätt som Vengeance, och sulan ska vara byggd på en ny teknologi som ska ”ge energi tillbaka” och alltså ge någon slags studs vid användning på matta.

Kaepa
Ett märke vars skor är aningen mindre flexibla än Nfinity men som ofta har bättre stabilitet.
(svårt att ge prisuppgifter eftersom det beror helt på var man beställer ifrån, men ofta lite billigare än Nfinity)

Starlyte
Den sko många av våra aktiva hade förr, lite tyngre och mindre flexibel än vissa andra modeller, men stabila och med bra dämp, bra om man har problem med knän.

Stellarlyte
En liknande men nyare modell som Starlyte, men lättare.

Touch
Denna har vi ingen erfarenhet av, men ska vara en sko som passar särskilt bra för toppar, har också en slags ”studs” i hälen som även gör den bra för gymnastik. Men alltså lite mindre flexibel än Nfinitys varianter.

Zephz
Ett märke som är lite billigare än övriga, som vi tyvärr inte har någon erfarenhet av men som verkar bra!

*Två modeller som, baserat på utseende och info om dem, verkar särskilt bra är Stratoscheer (den helvita varianten, finns även med färgade sulor vilket vi inte vill ha) eller Butterfly Lite.*

Om någon testar en sko av detta märke får ni gärna dela med er av era erfarenheter av märket och modellen!