FRÅGOR OCH SVAR

– Var tränar ni och hur tar jag mig dit?

Vi håller till i Åkersberga norr om Stockholm. Det är betydligt lättare att ta sig hit än vad folk tror. Vilken hall vi tränar i beror på vilket lag man går i. De flesta lag tränar i Åkersberga Sporthall eller Bergahallen. Se mer information under fliken Hitta hit.

– Hur anmäler jag mig för att börja träna med Eastcoast Cheerleaders?

På sidan Anmälan finns en länk med ett dokument som du fyller i direkt i datorn. Nämn gärna om du har någon tidigare erfarenhet som kan vara till nytta i cheerleading. Detta är dock inget krav för att få en plats i ett lag.

– Hur blir jag medlem i Eastcoast Cheerleaders?

Medlemsavgiften är 200 kronor per år. Aktiva betalar denna avgift i samband med terminsavgiften, men om du vill bli passiv medlem i föreningen kan du betala in 200 kronor på föreningens bankgiro 775-4328. Märk betalningen med medlemsavgift, namn och mailadress.

– Jag vill boka något av era lag för mitt event. Hur gör jag?

-Det är jättelätt! Du tar bara kontakt med oss via mail, styrelsen.akersberga@eastcoastcheerleaders.se. Om du vill kontakta ett speciellt lag står lagets mail under fliken våra lag och sedan klickar du på lagets namn.

– Måste man ha någon erfarenhet för att få träna hos er?

Nej, vi har även träningslag för de som inte har erfarenhet av varken cheerleading eller gymnastik.

– Kan man provträna?

I träningslag kan man prova på max 2 gånger utan att betala avgift. För samtliga lag gäller att om man hoppar av inom en månad efter påbörjad termin erläggs halv avgift, därefter hel avgift. I händelse av exceptionella händelser utanför föreningens kontroll återbetalas inte avgiften även om antalet träningstillfällen inte kan uppfyllas eller tävlingar inte kan genomföras. 

– Vad händer om man hoppar av?

Om man hoppar av inom en månad efter påbörjad termin erläggs halv avgift, därefter hel avgift. I händelse av exceptionella händelser utanför föreningens kontroll återbetalas inte avgiften även om antalet träningstillfällen inte kan uppfyllas eller tävlingar inte kan genomföras. 

– Vad ingår i terminsavgiften?

  • Träningstillfällen: minst 14 tillfällen à 1,5 timmar för träningslag och 28 tillfällen à 2 timmar för tävlingslag. Fördelningen av timmarna kan förändras under terminen. 
  • Dräkt: Lån av rosett och tävlingsdräkt för tävlingslag 
  • Koreografi: Kostnad för koreografi och musik till program 
  • Försäkring (Observera att terminsavgiften måste betalas för att den aktiva ska kunna medverka vid träningar och tävlingar) 

– Vilka kostnader kan tillkomma utöver terminsavgiften?

Kostnader för eventuella lagkläder och andra kostnader i samband med tävlingar mm. På lagets föräldramöte i början på terminen tar vi gemensamt ställning till omfattningen av dessa kostnader samt om det ska genomföras någon försäljning för att få in pengar eller om detta ska betalas ur egen ficka.

– Vad händer om mitt barn inte kan delta på alla träningar?

Cheerleading är en lagsport där varje individ i laget är viktig. Genom att tacka ja till en plats i ett tävlings- eller tävlingsförberedande lag är du också införstådd med att det ställs höga krav  på både närvaro och engagemang. Vi förutsätter att den aktiva deltar vid samtliga träningar om hen inte är sjuk eller skadad. Det är du som förälder som anmäler frånvaro. 

Det är viktigt att ni bokar in tävlingsdatumen på en gång. Om ditt barn inte kan delta vid de planerade tävlingarna riskerar hen att få en reservplats i laget då det är viktigt att programmet går att genomföra enligt plan vid tävlingarna.